pondělí 11. dubna 2011

Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

Na pořádný kotel téhle výborné polévky potřebujete:
- cca 500 g kuřecích stehen, křídel či jiných částí
- 200g mražené zeleniny
- 2 zeleninové bujóny
- 3-4 l vody
- sůl, pepř, bylinky

A na celestýnské nudle
- trochu mouky
- dvě vajce
- cca 300-400ml mléka
- sůl, pepř

Vodu osolte, vložte do ní kuřecí maso a dejte asi na 45 minut vařit. Pak ještě dalších 15 minut vařte spolu s mraženou zeleninou (květák, hrášek, mrkev,...), bylinkami a zeleninovými bujóny. Pak ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Maso vytáhněte a nechejte trošku vychladnout.
Mezitím si udělejte z ingrediencí na nudle tekuté těsto a postupujte stejně, jako když se dělají omelety: na rozpálený olej v pánvičce nalijte trochu těsta, pánvičkou zatočte a pozvolna smažte. Když se zdá být z jedné strany hotová, pomocí obracečky omeletu otočte a dosmažte i z druhé strany. Pak omelety skládejte na sebe, a když jsou vychladlé, stočte je do ruličky a nakrájejte na 0,5-1cm kolečka, která se vám stejně rozpadnou na nudle :)
Maso zbavte kůže, která není v polévce dobrá, i kostí a rozeberte je na malé kousky, které opět vraťte do polévky. Toť vše, jednoduché a výborné :)

Žádné komentáře:

Okomentovat